FIA WEC - hírek magyarul

A Ford megerősítette a Le Mans-i visszatérését Chip Ganassival

2015. június 13. 19:02 - iTory

A Ford hivatalosan is megerősítette visszatérését a Le-Mans-i 24 órásra és indul a hosszútávú világbajnokságon az új GT autójukkal

A Ford hivatalosan bejelentette, hogy 2016-ban visszatér a Le Mans-i 24 órás versenyre a híres győzelmük 50. évfordulójukra gyári GTE autókkal, amit a Chip Ganassi Racing fejleszt.

A Ford a 2015-ös verseny előtt mutatta be az új GT versenyautóját, amit először januárban lepleztek le, visszaigazolva ezzel, hogy belépnek a Le Mans 24 órás verseny GTE kategória mindkét osztályába négy versenygéppel és teljesítik a teljes világbajnokságot Chip Ganassival és Felix Sabates-el társulva.

A Chip Ganassi Racing amerikai festéssel jelenleg is versenyez egy Daytona prototípus autóban Ford erőforrással az amerikai sport autó sorozatban (USSC), ez elősegíti a csapatokat ahhoz, hogy a következő években megnyerjék a klasszikus hosszútávú versenyt.

A közleményt a Ford az 1966-os híres gyözelme előtt adta ki, ami lökést ad az amerikai cégnek, és négy győzelemmel zárta a legendás korszakot.

Bár a viszonylag korai ciklusában járó a második generációs GT-vel egy privát csapat versenyzett Le Mans-ban, az új próbálkozás során Chip Ganassival, és Felix Sabates is két autót indít az éjjel-nappal tartó küzdelembe.

"Ahogy fejlesztettük a Ford GT-t, az elejétől fogva gondoskodni akartunk arról, hogy a Ford visszatérjen a GT-s versenyzés világába" nyilatkozta Raj Nair, a Ford alelnöke, termékfejlesztési és műszaki igazgató. "Bízunk abban, hogy a Ford GT fejlett aerodinamikája, könnyű súlya és az EcoBoost erőforrás lehetővé teszi ennek a lenyűgöző versenyautónak, hogy újra globális színpadon versenyezzen."

Az autó erőforrása egy 3,5 literes V6-os EcoBoost motor lesz, mely már az USCC-ben bizonyított, és a januári Daytona 24 óráson debütál.

"Megnyertük a versenyt, és a bajnokságot, de sose indultunk a Le Mans-on" mondta a csapattulajdonos Chip Ganassi. "Amikor felvetették a lehetőségét, hogy versenybe szállunk egy minden ízében új Ford GT-vel a világ legnagyobb autósport eseményén, a versenytörténelem legfantasztikusabb győzelme 50. évfordulóján, hogy ne akarna bármelyik csapat a részévé válni? Kihívás lesz? Abszolút, de nem tudnánk jobb partnert elképzelni, mint a Ford." 

forrás: crash.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiawec.blog.hu/api/trackback/id/tr627539436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása